The Reading Room Shortlisted for 2020 Houses Awards

After living in a home refurbished by Reddog, the client commissioned the practice to design a new home for them in a quieter, leafier suburb with convenient access to natural reserves and bushland. The home evolved as a unique expression of the client and site. It offers an experiential counterpoint to the client’s hobbies which involve a significant amount of time spent active in the surrounding natural environment. A delicate and nuanced relationship with the elements is provided by filtered natural light and framed views offering moments for quiet repose. The home is wrapped in a screen that acts as a conceptual ‘dust jacket’, protecting it’s inhabitants and their treasured collection of books. Conceived as a journey through distinct but connected spatial ‘chapters’ the unfolding spaces conjure anticipation, mystery and delight. The robust and unassuming external palette of colour and form conceals refined interiors.

 

See the Reading Room here