Park Beach Plaza | Carpark Extension

Coffs Harbour

Park Beach Plaza redevelopment involves the extension of existing retail functions and provision of associated carparking. As part of the development there is an intention to invigorate the existing centre and provide additional retail and social facilities for the Coffs Harbour community.

The design intent was to create a building that layers complexity and subtlety over an inherently bold form. The play of light and shadow via the ‘bi-directional’ screening to the western façade of the building is a constantly changing feature from the highway.

A warmer materiality, finer palette of textures and architectural detailing was also incorporated into the design. The scale of the precinct diminishes as the level of detail intensifies to respond to greater pedestrian access at the building’s northern edge where a generous canopy roof increases space softens the transition between internal and external.