Park Beach Plaza | IGA Entry

The Park Beach Plaza IGA entry redevelopment involves the extension of existing retail functions and provision of associated carparking. As part of the development there was an intention to invigorate the existing centre and provide additional retail and social facilities for the Coffs Harbour community.

Project details

The design intent of the form was to create a building that layers complexity and subtlety over an inherently bold form. The play of light and shadow via the ‘bi-directional’ screening to the western facade of the building is a constantly changing feature from the highway. A warmer materiality, finer palette of textures and architectural detailing has also been incorporated into the design. The scale of the precinct diminishes as the level of detail intensifies to respond to greater pedestrian access and residential context at the building’s northern edge where a generous canopy roof increases space to the outdoor plaza and softens the transition between internal and external.

Explore more of the Park Beach Plaza project

Park Beach Plaza | Woolworths Entry